Alexis Pinturault s-a impus în a treia cursă consecutivă de slalom uriaș, în Cupa Mondială de schi alpin

Alexis PinturaultAlexis Pinturault continuă să domine cursele de slalom uriaș din Cupa Mondială de schi alpin, francezul obținând a treia victorie consecutivă la această specialitate. În acest sezon, schiorul în vârstă de 24 de ani a înregistrat cinci victorii în total, trei la slalom uriaș și două la combinată alpină. În total în carieră, Pinturault a ajuns la 14 succese în Cupa Mondială.

La Hinterstoder, în Austria, Pinturault s-a impus în slalomul uriaș de vineri, iar în a doua astfel de probă a weekendului, a fost lider după prima manșă, păstrându-și șefia la capătul manșei secunde.

Austriacul Marcel Hirscher, locul 4 după prima manșă, a încheiat cursa pe locul secund, mărindu-și avansul în clasamentul general al sezonului față de norvegianul Henrik Kristoffersen, ocupantul locului al doilea în ierarhia sezonului. Cei doi sunt separați de 283 de puncte în clasamentul general.

Următoarele etape ale sezonului sunt programate la Kranjska Gora, între 4 și 6 martie, când au loc două curse de slalom uriaș și un slalom.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *