Agnieszka Radwanska trece de Muguruza şi va juca prima dată în finala Turneului Campioanelor

Agnieszka RadwanskaPoloneza Agnieszka Radwanska este prima finalistă a Turneului Campioanelor după victoria în faza spaniolei Garbine Muguruza în penultimul act al turneului de la Singapore. La a şaptea prezenţă la competiţia de final de sezon, Radwanska va juca prima dată în finală, anterior fiind de două ori eliminată în semifinale şi de patru ori nereuşind să treacă de grupe.

Muguruza câştigase toate cele trei meciuri jucate în faza grupelor şi pornea favorită în faţa polonezei, iar şansele spaniolei de a juca finala la prima prezenţă la Turneul Campioanelor crescuseră după ce şi-a adjudecat primul set, la tie-break, scor 7-5 în jocul decisiv. Radwanska a început setul secund cu două brecuri şi s-a desprins la 4-0, Muguruza s-a apropiat la 4-3, însă setul i-a revenit polonezei, scor 6-3, şi astfel a fost nevoie de un set decisiv. Din nou Radwanska a început mai bine şi a condus cu 3-0, Muguruza a egalat la 4-4, apoi poloneza a mai făcut un brec şi s-a impus cu 7-5.

A fost a şaptea întâlnire dintre cele două jucătoare, scorul fiind 4-3 pentru Muguruza. Spaniola în vârstă de 22 de ani se impusese în toate cele patru meciuri disputate între ele în anul 2015.

În finală, poloneza în vârstă de 26 de ani o va înfrunta pe învingătoarea dintre rusoaica Maria Şarapova şi Petra Kvitova din Cehia.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *