Marc Marquez a obţinut în Australia a 50-a victorie a carierei la motociclism viteză

Marc MarquezSpaniolul Marc Marquez, campionul ultimelor două sezoane la clasa MotoGP, a câştigat Grand Prixul Australiei desfăşurat la Phillip Island, aceasta fiind a 50-a sa victorie înregistrată la motociclism viteză. 10 dintre aceste victorii au fost obţinute la clasa 125 cmc, alte 16 au venit la clasa Moto2, iar celelalte 24 au fost înregistrate la clasa regină.

Marquez a plecat din pole position şi s-a luptat pentru victorie până la final cu Jorge Lorenzo, cei doi succedându-se la conducere. În duel a intrat şi Valentino Rossi care a urcat de pe a şaptea poziţie pe grila de start până pe locul trei şi chiar l-a depăşit la un moment dat pe Marquez, fiind în roata lui Lorenzo. Şi Andrea Iannone s-a implicat în luptă, ordinea finală, stabilită în ultimele tururi, fiind Marquez – Lorenzo – Iannone – Rossi.

Astfel, Lorenzo s-a apropiat la 11 puncte de Rossi care rămâne lider în clasamentul general, cu două etape înainte de finalul sezonului. Următoarea rundă are loc pe 25 octombrie, în Malaezia, iar sezonul se încheie pe 8 noiembrie, la Valencia.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *