Simona Halep a pierdut finala de la Toronto, fiind nevoită să abandoneze în setul trei

Foto: bbc.co.uk/sport
Foto: bbc.co.uk/sport

Simona Halep a ratat trofeul în turneul de la Toronto, după ce în setul decisiv al finalei cu Belinda Bencic din Elveţia, românca a abandonat din cauza unor probleme fizice. De-a lungul partidei, Halep a cerut în mai multe rânduri intervenţia medicilor, iar în setul decisiv, la scorul 3-0 pentru Bencic, românca a renunţat la luptă. Trecuseră două ore şi jumătate de la startul partidei.

Meciul a început cu cinci brecuri, prima care a reuşit să câştige pe propriul serviciu fiind Bencic care a condus cu 4-2. Halep şi-a adjudecat următoarele trei ghemuri consecutive şi a avut prima dată avantaj în meci, scor 5-4. La 6-5 în favoarea sa, Halep a avut o primă pauză medicală, acuzând o accidentare la coapsa stângă. În cele din urmă, setul a fost decis în tiebreak, unde elveţianca în vârstă de 18 ani s-a impus cu 7-5 după ce românca aflată pe locul 3 în clasamentul mondial condusese cu 4-2. În setul secund, Bencic, locul 20 WTA, a condus cu 2-0, Halep a egalat la 2-2, Bencic s-a desprins la 4-2, însă românca a avut forţa să egaleze iar, la 5-5. În fiecare pauză de odihnă din setul secund, compatrioata noastră a cerut intervenţia medicilor. Şi setul secund a ajuns în tiebreak, unde Halep s-a impus cu 7-4. În decisiv, Bencic a făcut rapid 3-0 cu două brecuri, moment în care Halep a abandonat, pe lângă accidentarea de la picior, ea acuzând şi o stare de rău general.

Pentru Halep, aceasta a fost a 18-a finală a carierei şi a patra din 2015, prima pierdută în acest an după victoriile de la Shenzhen, Dubai şi Indian Wells. Pentru prezenţa în ultimul act, românca a primit 585 de puncte WTA şi un cec în valoare de 227.640 de dolari.

Bencic, care în semifinale o eliminase pe liderul mondial Serena Williams, a obţinut al doilea trofeu al carierei după ce în luna iunie câştiga titlul de la Eastbourne, în Anglia.

Scorul meciurilor directe dintre cele două jucătoare este 1-1, Halep impunându-se în primul duel direct, în 2014, la Wimbledon.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *