Kjetil Jansrud şi-a asigurat Globul de Cristal la Super-G după victoria de la Kvitfjell

Kjetil JansrudNorvegianul Kjetil Jansrud a câştigat cursa de Super-G disputată pe zăpada de acasă, la Kvitfjell, iar graţie sutei de puncte primite pentru acest succes, nu mai poate pierde până la finalul sezonului poziţia de lider în clasamentul specialităţii, asigurându-şi astfel Globul de Cristal.

Pârtia Olympiabakken a pus mari probleme concurenţilor, asistând astfel la un număr uriaş de abandonuri. Printre numele mari care nu au încheiat cursa s-au aflat austriacul Hannes Reichelt, învingător în ajun în cursa de coborâre de pe aceeaşi pârtie, italianul Werner Heel, şi el pe podium sâmbătă la coborâre, francezul Adrien Theaux, medaliat cu bronz la Super-G la Campionatele Mondiale de la Beaver Creek, sau un alt austriac, Matthias Mayer, campionul olimpic de la coborâre.

Jansrud a fost cel mai rapid, încheind traseul în un minut, 37 de secunde, 44 de sutimi. Austriacul Vincent Kriechmayr a ocupat locul secund, schiorul în vârstă de 23 de ani urcând prima dată în carieră pe un podium într-o etapă din Cupa Mondială, iar canadianul Dustin Cook a încheiat pe locul al treilea.

În clasamentul sezonului privind cursele de Super-G, Jansrud are un avans de 123 de puncte faţă de al doilea clasat, italianul Dominik Paris, ocupantul locului patru la Kvitfjell, în condiţiile în care până la finalul sezonului mai este programată o singură astfel de cursă.

Ierarhia generală a sezonului este condusă de austriacul Marcel Hirscher, care are 1.128 de puncte. Jansrud este al doilea, la 52 de puncte în urmă, iar francezul Alexis Pinturault se află pe locul trei, cu 366 de puncte mai puţin decât liderul. Până la finalul sezonului mai sunt programate şase curse. Următoarele două au loc la Kranjska Gora, în Slovenia, un slalom şi un slalom uriaş, programate pe 14 şi 15 martie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *