Gregor Schlierenzauer a obţinut la Lillehammer a 53-a victorie a carierei în Cupa Mondială

Gregor SchlierenzauerAustriacul Gregor Schlierenzauer a câştigat concursul de sărituri cu schiurile de la Lillehammer, în Norvegia, aceasta fiind prima sa victorie în actualul sezon al Cupei Mondiale şi a 53-a a carierei. Schlierenzauer a dominat concursul, fiind lider după prima serie de sărituri, când zborul său a măsurat 127,5 metri. Apoi şi-a securizat victoria cu un salt de 138,5 metri în manşa secundă.

În total, austriacul în vârstă de 24 de ani a adunat 302,7 puncte, devansându-l cu aproape trei puncte pe al doilea clasat, norvegianul Anders Fannemel (299,8 puncte – sărituri de 132,5 + 139,5 m). Un alt austriac, Michael Hayboeck, a completat podiumul.

Au lipsit din concursul de la Lillehammer polonezul Kamil Stoch, dublu campion olimpic la Soci, în continuare accidentat şi care nu a evoluat deloc în acest sezon, precum şi elveţianul Simon Ammann, câştigătorul celor două etape desfăşurate în urmă cu o săptămână, la Ruka, în Finlanda.

Ammann rămâne lider în ierarhia sezonului, cu 236 de puncte, urmat de japonezul Noriaki Kasai, 222 de puncte, şi norvegianul Anders Fannemel, cu 210 puncte. Duminică, la Lillehammer, este programat un nou concurs, tot de la trambulina în lungime de 138 de metri.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *