Anca Heltne a fost depistată pozitiv la un control antidoping efectuat la Campionatele Naţionale

Anca HeltneAruncătoarea de greutate Anca Heltne a fost suspendată provizoriu din activitate, după ce un test anti-doping efectuat la Campionatele Naţionale a ieşit pozitiv. Atleta în vârstă de 36 de ani, medaliată cu bronz la Campionatele Europene de sală de la Torino, în anul 2009, nu se află la prima abatere, ea fiind depistată pozitiv şi în 2010. Astfel, dacă acest control de la Bucureşti va fi confirmat şi după analiza eşantionului B, Heltne va fi exclusă pe viaţă din activitate, pedeapsa aplicată unui sportiv depistat de mai multe ori pozitiv la controale antidoping.

“Am aflat de ieri, urmează proba B. Am sfătuit-o să se apere până la capăt. Dacă demersul nu va avea rezultatul dorit, asta e, să o suspende, nu fac eu legile. E o sportivă cu mare experienţă, la vârsta pe care o are nu avea voie să păţească aşa ceva”, a spus Sandu Ion, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Heltne a câştigat concursul de la Campionatele Naţionale, cu o aruncare măsurând 18,88 metri. Săptămâna trecută, atleta a participat la Campionatele Mondiale de sală de la Sopot, unde a ratat calificarea în finală, ocupând doar locul 11 în preliminariile, în condiţiile în care primele opt au promovat în concursul pentru medalii.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *