Kjetil Jansrud continuă seria norvegienilor învingători la Super-G-ul olimpic

Kjetil JansrudKjetil Jansrud a câştigat cursa de Super-G de la Jocurile Olimpice de la Soci, devenind al treilea norvegian care triumfă în această probă după Kjetil Andre Aamodt, triplu campion olimpic în 1992, 2002 şi 2006, şi Aksel Lund Svindal, învingător în 2010.

Schiorul în vârstă de 28 de ani obţine astfel a treia medalie olimpică a carierei, dar prima de aur, după ce în 2010 la Vancouver cucerise argintul la slalom uriaş, iar la Soci obţinuse bronzul la coborâre.

Pe poziţia secundă la Super-G s-a clasat americanul Andrew Weibrecht, care reapare astfel în luminile rampei după ce dispăruse complet din prim plan în ultimii ani. Weibrecht câştigase o medalie de bronz la Vancouver, tot la Super-G, dar de atunci a mai avut o singură clasare în Top 10 la o etapă din Cupa Mondială, în 2011 la Beaver Creek încheind pe locul 10 în aceeaşi disciplină.

Pe ultima treaptă a podiumului de la Soci au urcat doi schiori, americanul Bode Miller şi canadianul Jan Hudec, care au încheiat în acelaşi timp.

Norvegianul Aksel Lund Svindal, unul dintre protagoniştii actualului sezon al Cupei Mondiale, a dezamăgit însă şi la Super-G, încheind pe locul şapte, şi rămâne fără medalie la Soci.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *