Kamil Stoch a făcut dubla la Soci, câştigând şi concursul de sărituri cu schiurile de la trambulina mare

Kamil StochPolonezul Kamil Stoch a obţinut a doua medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Soci. După ce s-a impus în concursul de sărituri cu schiurile de la trambulina normală, Stoch a câştigat şi competiţia de la trambulina mare şi a devenit doar al treilea săritor din istorie care cucereşte aurul în cele două concursuri la o singură ediţie a Jocurilor Olimpice. Finlandezul Matti Nykaenen (1988) și elvețianul Simon Ammann (2002 și 2010) mai realizaseră anterior această dublă.

Stoch a condus după prima manşă în care a sărit 139 de metri, fiind notat cu 143,4 puncte. Tot 139 de metri sărise şi japonezul Noriaki Kasai, însă nota sa a fost mai mică, 140,6 puncte, astfel că niponul a fost al doilea la capătul manşei. Al treilea era germanul Severin Freund a cărui săritură a măsurat 138 de metri şi care a primit 140,2 puncte.

În manşa secundă, Freund a fost întrecut de slovenul Peter Prevc care conducea clasamentul înaintea ultimilor doi concurenţi. Japonezul Kasai a sărit 133,5 metri, primind nota 136,8 şi având la total 277,4 puncte. Astfel, niponul în vârstă de 41 de ani îl depăşea pe Prevc care avea un total de 274,8 puncte.

Stoch a sărit cu un metru mai puţin decât Kasai în manşa a doua, primind mai puţine puncte decât japonezul, dar avansul destul de mare din prima manşă i-a fost suficient polonezului care a avut un total de 278,7 puncte, cu 1,3 peste japonez.

Românul Sorin Iulian Pîtea (16 ani) a ratat calificarea în finală, după ce a ocupat locul 51 în calificări.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *