Synnoeve Solemdal şi Martin Fourcade au câştigat cursele de pursuit la Hochfilzen

Martin FourcadeNorvegianca Synnoeve Solemdal s-a impus în cursa feminină de pursuit 10 km, disputată în stațiunea austriacă Hochfilzen, în Cupa Mondială de biatlon, iar francezul Martin Fourcade a câştigat proba similară masculină, disputată pe distanţa de 12,5 km.

Solemdal, 24 ani, a ratat o singură țintă dintre cele 20 trase şi a fost cronometrată la final în 30 de minute, 16 secunde, două zecimi. Podiumul a fost completat de Iulia Djima din Ucraina şi de poloneza Krystyna Palka. Pentru Solemdal, aceasta este a doua victorie din carieră în Cupa Mondială.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, după patru etape, conduce Gabriela Soukalova din Cehia cu 148 de puncte, urmată de Solemdal (145 de puncte) şi de rusoaica Olga Zaițeva cu 143 de puncte.

La masculin, Martin Fourcade a obţinut a treia victorie stagională. Francezul a spart 19 dintre cele 20 de obiective din poligon şi a înregistrat a 26-a victorie din carieră în Cupa Mondială, însă prima la Hochfilzen.

Francezul a fost urmat de doi norvegieni, Emil Helge Svendsen şi Tarjei Boe.

Fourcade a câştigat trei dintre cele patru etape disputate în acest sezon şi a fost al doilea în cea de-a patra, sprintul de la Hochfilzen, cursă câştigată de norvegianul Lars Berger. Astfel, francezul este lider autoritar în clasamentul sezonului, cu 234 de puncte, urmat de Svendsen care are 143 de puncte şi de Evgheni Ustiugov din Rusia cu 133 de puncte.

Următoarea etapă a sezonului în Cupa Mondială de biatlon are loc între 12-15 decembrie, în Franţa, la Annecy, unde vor avea loc etape la sprint, pursuit şi ştafetă, atât la masculin, cât şi la feminin.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *