Gregor Schlierenzauer a obţinut a 52-a victorie din carieră în Cupa Mondială de sărituri

Gregor SchlierenzauerAustriacul Gregor Schlierenzauer a câştigat concursul de sărituri cu schiurile de la trambulina normală organizat în staţiunea norvegiană Lillehammer, reuşind astfel a 52-a victorie din carieră în Cupa Mondială şi urcând pe primul loc în clasamentul general al sezonului 2013-14.

Săritorul în vârstă de 23 de ani, deţinător al Marelui Glob de Cristal, a condus după prima manşă graţie unei sărituri măsurând 105,5 metri, cea mai lungă din concurs. În a doua rundă, Schlierenzauer a sărit 97 de metri, acumulând un total de 288,5 puncte. Pe poziţia secundă s-a clasat la final japonezul Taku Takeuchi (283,5 puncte) iar germanul Richard Freitag (280,3 puncte) a completat podiumul.

În clasamentul general al sezonului, după trei dintre cele 28 de etape programate, Schlierenzauer are 200 de puncte şi este urmat de Takeuchi, cu 159 de puncte, şi de germanul Andreas Wellinger, cu 156 de puncte.

Duminică, tot la Lillehammer, are loc încă o etapă în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, de această dată concursul având loc pe trambulina mare.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *