Selina Gasparin a obţinut prima victorie a carierei în Cupa Mondială de biatlon

Selina GasparinSelina Gasparin din Elveţia a câştigat proba feminină de sprint pe care Cupa Mondială de biatlon a organizat-o la Hochfilzen, în Austria. Concursul similar masculin i-a revenit norvegianului Lars Berger, în timp ce veteranul Ole-Einar Bjoerndalen a ocupat poziţia a treia.

Gasparin, 29 de ani, nu mai urcase niciodată în carieră pe podiumul unei etape feminine din Cupa Mondială. Elveţianca a avut o ratare în poligon şi a încheiat cursa de 7,5 kilometri cu timpul de 23 de minute, 16 secunde, 9 zecimi. Este pentru prima dată când o biatlonistă din Elveţia reuşeşte o victorie în Cupa Mondială. Pe locul secund a încheiat Veronika Vitkova din Cehia, iar a treia a fost rusoaica Irina Starîh.

La masculin, Lars Berger, 34 de ani, a obţinut a şaptea victorie a carierei în Cupa Mondială. Norvegianul a avut două ratări în poligon, dar a compensat cu o deplasare foarte rapidă pe schiuri, parcurgând cei 10 kilometri ai cursei (plus cei 300 de metri suplimentari, câte 150 pentru fiecare ratare în poligon) în 25 de minute şi două secunde. Francezul Martin Fourcade, deţinătorul Marelui Glob de Cristal, a nimerit toate cele 10 ţinte în poligon, dar a încheiat pe locul doi, la 13 secunde şi 6 zecimi în urma învingătorului. Al treilea a fost Bjorndalen care nu mai urcase pe un podium în Cupa Mondială din februarie 2012.

La Hochfilzen mai sunt programate patru curse, două la masculin, alte două la feminin. Sâmbătă au loc ştafetele, iar duminică se desfăşoară cursele de pursuit.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *