Germanul Severin Freund a câştigat primul concurs al sezonului la sărituri cu schiurile

Germanul Severin Freund s-a impus în etapa de debut a sezonului Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, rundă care a avut loc pe trambulina mică de la Lillehammer, în Norvegia. Freund i-a devansat pe austriacul Thomas Morgenstern şi pe norvegianul Anders Bardal, deţinătorul Marelui Glob de Cristal, care a încheiat pe locul trei.

Un alt german, Andreas Wellinger, era lider după prima manşă, în care  reuşit o săritură de 103 metri, la doi metri şi jumătate de al doilea clasat, Anders Jacobsen din Norvegia. Freund era al treilea, cu o performanţă de 99 de metri. În manşa secundă, Freund a sărit 100,5 metri şi a totalizat 268,5 puncte. Morgenstern, doar al cincilea după prima manşă, a avut cea mai lungă săritură în runda secundă, 102 metri, şi a urcat pe doi, încheind la 1,3 puncte în urma învingătorului. Bardal fusese pe patru după prima sesiune, şi a completat la final podiumul. Duminică este programată încă o etapă a Cupei Mondiale, tot la Lillehammer, dar pe trambulina mare.

Competiţia feminină din localitatea norvegiană a fost câştigată de japoneza Sara Takanashi, care a fost urmată de Sarah Hendrickson din Statele Unite, deţinătoarea Globului de Cristal. Takanashi, 16 ani, a fost pe locul trei la capătul primei manşe, cu o săritură măsurând 96 de metri. Hendrickson conducea cu o săritură de 98,5 metri. Însă în manşa secundă a fost rândul japonezei să sară 98 de metri, iar Hendrickson nu a reuşit decât 95 de metri şi a fost devansată pentru aproape patru puncte. Reprezentanta gazdelor, Anette Sagen, a fost a treia. Românca Dana Haralambie, 15 ani, debutantă în acest sezon al Cupei Mondiale, a avut o săritură în prima manşă în lungime de 80 de metri şi nu s-a calificat astfel pentru manşa secundă.

 

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *