Lindsey Vonn vrea să participe în curse masculine de schi alpin

Schioarea americană Lindsey Vonn care a dominat schiul alpin feminin în ultimii ani a anunţat că-şi doreşte să participe în cursa masculină de coborâre de la Lake Louise, în Canada, etapă a Cupei Mondiale care va avea loc la data de 24 noiembrie. Însă astfel ar putea primi o interdicţie de a participa la etapa fetelor programată în staţiunea canadiană o săptămână mai târziu.

Vonn, care va împlini 28 de ani pe 18 octombrie, are în palmares o medalie olimpică de aur, la coborâre, cucerită în 2010, patru Mari Globuri de Cristal în Cupa Mondială, şi cinci Globuri de Cristal la coborâre, disciplină pe care a dominat-o în ultimii ani.

Directorul Cupei Mondiale masculine, germanul Günther Hujara şi-a exprimat părerea că în cazul în care Vonn va primi acordul de a participa în etapa băieţilor la Lake Louise, ea nu va putea concura şapte zile mai târziu în proba fetelor, deoarece ar avea un avantaj faţă de adversare.

Vonn însă a declarat că nu a primit nicio comunicare concretă din partea Federaţiei Internaţionale de Ski (FIS), faţă de care a trimis o cerere de a i se permite evoluţia atât în cursa masculină de coborâre, din 24 noiembrie, cât şi în toate cursele feminine de la Lake Louise, două coborâri, pe 30 noiembrie şi 1 decembrie, şi un Super-G, pe 2 decembrie).

“Este un obiectiv al vieţii mele, de a concura măcar odată alături de băieţi, şi cred că Lake Louise este locul perfect pentru mine, deoarece cunosc foarte bine acea pârtie. Pe altele nu am nicio şansă, deoarece nu am mai schiat niciodată acolo”, a concluzionat Lindsey Vonn, justificând alegerea pentru staţiunea canadiană.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *