U.Jolidon Cluj se alătură Oltchimului în grupele Ligii Campioanelor

Pentru prima dată în istorie România va avea două reprezentante în grupele Ligii Campioanelor la handbal. U.Jolidon Cluj a trecut de faza preliminară a competiţiei şi va juca în grupe alături de campioana ţării, Oltchim Râmnicu Vâlcea, echipă obişnuită cu acest stadiu al întrecerii.

Echipa pregătită de Gheorghe Covaciu a câştigat turneul preliminar pe care l-a găzduit în sala Horia Demian din Cluj-Napoca. În finală, U.Jolidon a învins vicecampioana Rusiei, Rostov-Don cu 23-22. Gruparea din Ardeal a condus aproape tot meciul, dar diferenţa a fost în permanenţă mică. Cu cinci minute înainte de final, Jolidon avea trei goluri în plus, rusoaicele au reuşit să se apropie la un singur gol, dar nu au mai putut forţa egalarea şi implicit prelungirile, astfel că vicecampioana României va juca în grupele Ligii Campionilor.

Jolidon va evolua în grupa B, alături de Eto Gyor, Krim Ljubljana şi Podravka Koprivnica. Oltchim face parte din grupa A, împreună cu Randers, Hypo şi o echipă venită din preliminarii. Faza grupelor debutează la jumătatea lunii octombrie.

Articole pe aceeaşi temă:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *